Jotenkin tuntuu koomiselta tuo värikkäiden ruusujen kuva tuossa yläpuolella, kun viimeaikoina luet synkkääkin synkempiä uutisia päivän lehdistä, netistä oikeastaan ihan sama mille sivulle eksyt. Syksyn kaamosko tekee tepposia. Njääh ei se syksyn syytä ole. Vika on meissä ihmisissä, me itse teemme ilot ja surut. Päivittäin kokee jotakin surkeaa, ärsyttävää, väsymystä, ja voi kuinka pitkälle tuota listaa vois jatkaa.

Eräänä päivänä minulle sanottiin - Voi kun kiva kun sulla on niin värikkäät vaatteet taas.

Niin, jotkut tykkää ja jotkut ärsyyntyy suunnattomasti punaisista kengistäni, vaaleanpunaisesta takistani, oranssista huivistani. Joskus saan erittäin pahoja katseita kun pitkä oranssi takki päälläni menen julkisilla paikoilla. Tahtoni olisi tuoda edes piristävällä värillä hieman eloa jopa muidenkin elämään, edes se pieni ohimenevä pilkahdus. Mutta ei, suomalainen jörri tuntee vain mustan harmaan ja sinisen... ai niin ja valkoisen, mutta senkin hyvin harvoin.

Huumori on yksi seikka. Kaikilla ei tietenkään voi olla samanlainen huumorintaju, juu ymmärrän sen. Eikö vain kaikilla voisi olla se oma huumorintaju, joskus se natsaa jonkun kanssa ja joskus taas ei, mutta eihän sitä nyt tarvii toisten selän takana mennä siunastelemaan, saatanan siveydensipulit, eikö sitä vaan voi ohittaa sanomatta mitään, ei tarvi nostaa itseään "paremmanhuumorintajunomaavaksi", vaikka itseasiassa huumorintajua ei välttämättä edes ole. Tai onhan sitä, mutta se on sitten toisenlaista huumorintajua, mitä ehkä ei ymmärretä, mutta ei siitä sen kummoisempaa haloota nosteta.

Onneksi on syksy, joka kaikella harmaudella saa mielialan tasaisen tappavaksi, eikö niin. Syksyä voi syyttää siitä että töissä on ihan tylsää, työstä ei enää nauti, mitään et kerkii tekemään kun pihalla jo hämärtää.... Flunssa-aalto kaivertaa ja oksettaakin vielä. Koirakin on ihan märkä aina lenkin jälkeen, laskutkin pitäis maksaa, ja Joulukin tulee ihan kohta, ja kaikkee pitäis keritä......Pyykit kasaantuu, lapsetkin kiukuttelee, ja autokin pitäis tankata...... Mut se on kaikki syksyn syytä------ juuu-u...

Voi hyvää päivää.......

Mä en nauti enää työstäni, juu kyllä mä työni teen, mutta en enää nauti siitä, mutta se ei ole syksyn vika. Joku voi sanoo nyt et se on mun oma vika, juupa juu, sitäpä sitä. Mun vaan täytyy itse tehdä sille asialle jotakin, ja koko ajan se on ollut kesän jälkeen päällimmäisenä ajatuksena mutta en ole vieläkään päättänyt mihin suuntaan loppupeleissä lähden. Koirakin on märkä juu, mut sekään ei ole syksyn vika, mitäs en laittanut takkia koiralle, oma vika siis. Syksy ei ole syönyt bensaa tankistani, eikä ainakaan ole ostoksilla käynyt ja aiheuttanut puhelinlaskua.....

Rakastan syksyä, tää on mun vuodenaikani.