Viimeaikojen "uutispommit" ovat saaneet monen takajaloilleen.

Huutamaan, kiroilemaan, lyömään nyrkkiä pöytään, taistelemaan oman asiansa puolesta - kaikkihan me oikeassa olemme.... Kahvipöytäkeskustelut ovat saaneet uuden ulottuvuuden, nyt ei puhutakkaan enää työasioista, nyt suurinpiirtein taistellaan siitä kuka on oikeassa, tai ainakin niin kenellä on se kaikkein kovin ääni siellä kahvihuoneessa.

Joopa. En mä tiedä mistä aloittaisin. Kaikki leviää käsiin.

Mutta huomio, johon olen kiinnittänyt pienen sieluni, on ihmetystä aiheuttanut minulle ja luulisin monelle kanssakulkijalle. Tosin takinkääntöhän on suomalaiselle aika tuttua puuhaa, onko siihen syynä se että pelkää FABO-kavereiden lähtevän omasta kaverilistastaan, ja sehän olisi vallan kamalaa. Takinkääntäjiähän on niin normikansalaisissakin, kuin kansan valitsemissa edustajissakin. Kansan valitsemat edustajat vaan saavat vettä niskaansa helpommin, ja mitä paremmin saat meuhkattua julkisilla nettipalstoilla keskustelupalstoilla, sitä kovempi susta tulee. Ellei peräti kuuluisuus.

Jaoin tuossa joku aika sitten erään oman mielipiteeni, joka ei todellakaan ole suinkaan kaikkien suomalaisten mielipide, vain murto-osan,  luulen mä. Ajattelen asioita realistisesti, jonka kuvittelin, minä tyhmä, kaikkien ymmärtävän, mutta oivoi olinpa väärässä.  Jaoin julkisesti  tietyn tekstin, johon sain vastakaikua yksityisviestein tekaistuilla profiileilla -woodoo-woman, puukko-pertti, muna-matti, saletisti-sauli, saatanan-satanisti, ja monta muuta mutta nuo jäivät niin mieleeni syystä että tuossahan ei ole käytetty vihan vimmassa minkäänlaista mielikuvitusta luodessaan profiileja.

Tuo teksti oli ymmärretty väärin. Lohkaistu sana sieltä toinen tuolta, ja jo ensimmäinen sana mikä ei ole miellyttänyt, on antanut tuomion puhua.

Mutta kaikkein hauskinta tässä on se että huomaan päivittäin ihmisten kääntävän takkinsa, ja jopa vielä julkisesti. Viimeviikolla on ilmoitettu keuhkot pihalle meiningillä kuinka saatanan väärin kaikki on ja mitä vittua tapahtuu, tää on niin väärin, en ikinä ikinä hyväksy .....

Mutta tänään, ne samat keuhkot pihalle meininkiä aiheuttavat  juttuset onkin ihan parasta. Ja sydämmiä ja sydämmiä....

 

Siis mitä ????

Ilmeisesti kaverilista oli lyhentynyt... Tai sitten se vanha opiskelukaveri joka on paremmissa piireissä, olikin ollut eri mieltä, ja tässähän päteekin sitten se perseen nuolenta----

Että tää vaan on niin vaikeeta, mutta kaikkihan me ollaan loppupeleissä omanlaisiamme. Pointtini onkin se että ihmisten olisikin  hyvä pitää turpansa kiinni takinkääntäjistä, tai valittajista, kun itse syyllistyvät moiseen. Me kaikki ajattelemme asioista omalla vinkkelillämme. Minä en voi hyväksyä jotakin asiaa jonka toinen hyväksyy täysin, ja on valmis taistelemaan sen asian puolesta. Kun taas joku ei hyväksy minun ajatustani, ja on valmis käymään suurinpiirtein kimppuuni siitä hyvästä. Herranpieksut kuinka ala-arvoista. Kasvatus mennyt hukkaan???

Mieleeni tuleekin onko perseen nuolenta niin mukavaa, vai onko sittenkin taivaspaikka paratiisista haussa.

Yksi ällöttävimmistä esimerkeistä on se kuinka jaksetaan kitistä kun joku  on työstä pois, olkoonkin lorvikatarri iskenyt ja kerkiää kuitenkin kaiken paskantamisen ja oksentamisen ohessa leipoa lapsille ja naapureille herkkuja, kun siihen syyllistyy niin moni, joka jaksaa valittaa toisen mokista sairaspäivissä...Jokainen hoitakoon "sairaspäivänsä" niinkuin parhaaksi näkee, kusettamalla pomoaan ihan 6 - 0 tai sitten ei. Joskus se narahduskin saattaa käydä. Mulle se on ihan sama, mutta älkää valittako vittu tota samaa teette itsekkin.

 

 Nenän nostamisellakin on oma paha puolensa. Tai se kuinka edessäpäin ollaan liiankin muikeita, ystävällisiä siihen limaiseen kuolaan asti, mutta kun se hetki on ohi, jolloin mitään ei tarvitakkaan ja apu on jo saatu, kääntyy kieli santapaperin puolelle ja sanainen arkku aukeaa...

Saatikka se kuinka ollaan suvaitsevaisia, oi joi kuinka niin ihanaa ja mukavaa ja kuinka kaikesta täytyy löytää hyvät puolet, mutta kun hämärä laskeutuu, kaivetaan kivääri esiin ja puolustetaan niitä omia puskia...

Eikö hävettävää toimintaa...

Tyhmää ja niin tyhmää

 

En sano että itse olisin täydellisyyden perikuva, mutta yritän hoitaa oman pesäni kunnialla.

Siksi minusta ei pidetäkkään kun sanon suoraan asioita, liiankin suoraan, mutta se ei haittaa minua. Suoraan puhumisella tietenkin on omat vaaransa. Sinusta äkkiä tehdään häirikkö, paskanpuhuja, ja vain toisten valheiden vuoksi.

Syökää siis paskaanne ja julistakaa suureen ääneen olevanne sopeutuvaisia ja suvaitsevaisia, mutta älkää tehkö virheitä toisilla sanoilla viikon kuluttua. Julistakaa itsenne paremmaksi kansalaiseksi kuin toinen, korkeammin oppineeksi, paremmin kirjanne lukeneeksi, ja toimikaa niin myös käytännön asioissa. Julistakaa vaaleanpunaisia unelmia ja jaelkaa sydämmiä ja suukkoja, lässyttäkää ja huutakaa julki kuinka Te ja vain nimenomaan Te saatte taivaspaikkanne paratiisissa. Älkää aina kuvitelko että vain sinä olet oikeassa, kukaan muu ei tiedä mistään mitään. Astu välillä toisen saappaisiin.